Chipolata met wortelstoemp en boontjes met spekjesdressing
30 MIN
2 personen
Bij de creatie van dit bordje waren we in een nostalgische bui. We dachten aan grootmoeders gebraad, stoemp, met spek omwikkelde boontjes ...Dit is onze twist op zo'n 'gouwe ouwe'. Het grote verschil? De spekjes schitteren nu in een frisse dressing.
Wortelstoemp: schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm. Schil de wortel en snijd in plakjes van 1 cm. Zet de aardappelen en wortel net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Houd warm.
Boontjes: breng een andere pot met water aan de kook. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Kook de boontjes zo'n 4-6 min. Schep uit het water en laat schrikken onder koud water. Zet opzij.
Spekjesdressing: snipper de sjalot fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de spekblokjes krokant op middelhoog vuur. Schep de spekjes in een kommetje en meng met de rode wijnazijn, mosterd, 1 el olijfolie per persoon, de sjalot en een snuifje zout en zwarte peper. Breng de prinsessenboontjes op smaak met de dressing (zie tip).
Chipolata: verhit een scheutje olijfolie in de pan van de spekjes en bak de chipolata in 5-7 min. gaar op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Serveer de chipolata met de wortelstoemp en prinsessenboontjes met spekjesdressing. Smakelijk!
TIP: Vind je de dressing iets te scherp voor jouw smaak? Voeg dan een koffielepeltje honing toe.