Chipolata met witloof, tijm-mosterdsaus en geroosterde krieltjes

30 MIN
2 personen
Chipolata met witloof, tijm-mosterdsaus en geroosterde krieltjes

Oh wat zal dit smaken: een lekker gebakken chipolataworstjes met een verfijnd tijm-mosterdroomsausje, witloof en geroosterde krieltjes voor erbij. Heerlijk comfort food voor op een koude, winterse avond. Zo lekker!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 chipolataworsten
  • 2 takjes tijm
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el mosterd
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij het witloof overlangs in twee. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de witloofstronkjes toe. Kruid met peper en zout. Laat ze kort aanbakken aan beide kanten en verlaag dan het vuur. Schenk er water bij, zodat de witloofstronkjes half onder water staan. Zet een deksel op de pan en laat het witloof traag garen.
  3. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook in een steelpannetje. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer goed. Voeg de room, de mosterd en de tijm toe. Roer goed tot je een mooie saus hebt. Kruid bij met peper en zout. Hou warm maar breng niet aan de kook.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de chilpolataworsten toe. Bak ze goudbruin aan beide kanten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 757.26 kcal
Koolhydraten 47.5 g
waarvan suikers 2.82 g
Vet 46.23 g
waarvan verzadigd 24.46 g
Proteïnen 30.07 g
Vezels 9.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin