Chili sin carne met rijst, tortillachips en guacamole
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Ik tover de klassieke ‘chili con carne’ om tot een vegetarische kom comfortfood. Zonder vlees ('sin'), maar met minstens zoveel smaak."
Ingrediënten
1 rode ui
1 gele paprika
2 wortelen
2 kl chili con carne kruidenmix
300 gr tomatenpulp
125 gr volkoren rijst
10 gr koriander
80 gr guacamole
80 gr (soja)yoghurt
80 gr rode kidneybonen
100 gr tortillachips
1 kl knoflookpoeder
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn, houd 1/4 apart voor de guacamole. Snijd de paprika en wortel in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot. Stoof de ui, paprika en wortel aan op hoog vuur. Kruid met een snuifje chilimix, zout en zwarte peper (zie tip). Voeg na 4 min. de tomatenpulp toe. Spoel het blik uit met 100 ml water per persoon en giet mee in de pot. Zet een deksel op de pot en laat minstens 15 min. pruttelen op middelhoog vuur, tot de groenten zacht zijn.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn. Roer de guacamole om met een lepel yoghurt, samen met een scheutje olijfolie, de rest van de ui en de helft van de koriander. Kruid bij met zout, zwarte peper en optioneel wat knoflook(poeder).
Voeg op het einde de bonen (uitgelekt) toe aan de chili en laat nog 1-2 min. opwarmen. Proef en breng verder op smaak met extra chilimix, zout en zwarte peper.
Schik de rijst en chili in een diep bord. Schep een lepel guacamole en yoghurt erbij. Werk af met de rest van de koriander en serveer met de chips. Smakelijk!
TIP: Geef je chili een persoonlijke twist met wat kaneel of zelfs een snuifje cacaopoeder!