Leun maar heerlijk achterover, want ik maak een perfecte blend van twee comfy klassiekers in een veggie jasje: chili sin carne en macaroni met kaassaus. Ben je al aan het watertanden?
Ingrediënten
1 sjalot
1 teentje knoflook
3 wortelen
100 gr stoofselder
400 gr tomatenpulp
2 kl tex-mex kruiden
200 gr macaroni
200 gr zwarte bonen
½ blokje groentebouillon
50 gr geraspte kaas
zure room (naar smaak)
10 gr koriander
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de wortel (schillen hoeft niet) en
selder in stukjes van 0,5 cm.
Verhit een scheutje olijfolie op een hoog vuur en fruit de sjalot en de knoflook zo’n 2 min., tot de ui glazig is. Voeg de wortel en selder toe en stoof zo'n 4 min. aan. Giet de tomatenpulp erbij en kruid met de tex-mexkruiden. Laat zo’n 10 min. sudderen op een middelhoog vuur, tot de groenten zacht zijn.
Kook intussen de macaroni in zo'n 8 min. al dente.
Voeg de zwarte bonen toe aan de saus en verkruimel de bouillon erover. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep de helft van de kaas eronder en schep goed om.
Schep de pasta onder de saus en strooi de rest van de kaas (zie tip) over de chili. Werk af met een frisse schep zure room en enkele blaadjes koriander. Smakelijk!
TIP: Nog wat tijd over? Schep de chili mac'n cheese in een ovenschaal en schuif zo'n 5 min. onder de grill voor een krokant korstje.