Chili con carne van kippengehakt met koriander-limoenrijst

20 MIN
2 personen

Een heerlijke variatie op de klassieke chili con carne met smaakvol kippengehakt en heerlijk frisse koriander-limoenrijst. Een Mexicaanse feestje op je bord!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 10 g koriander
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ limoen
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat het blik rode bonen uitlekken. Pluk de blaadjes koriander en hak fijn.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de cayennepeper toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de rode bonen en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe.
  4. Proef en breng de chili op smaak met eventueel nog extra cayennepeper en zout. Meng het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen en de fijngehakte koriander door de rijst. Serveer de chili met de geraspte cheddar en de koriander-limoenrijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 919.38 kcal
Koolhydraten 112.69 g
waarvan suikers 16.2 g
Vet 24.38 g
waarvan verzadigd 7.56 g
Proteïnen 56.46 g
Vezels 10.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin