Chili con carne met rijst, zure room en tortillachips
25 MIN
2 personen
Chef Claire: "Wist je dat chili con carne helemaal niet uit Mexico komt, maar voor het eerst werd gegeten in Texas? En dat restjes chili nog lekkerder zijn de volgende dag?"
Ingrediënten
1 rode ui
1 gele paprika
2 wortelen
300 gr gemengd gehakt
1 kl chili con carne kruidenmix
125 gr witte rijst
400 gr tomatenpulp
100 gr maïs
80 gr tortillachips
100 gr zure room
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn. Snijd de paprika en wortel in kleine blokjes (schillen hoeft niet, zie tip).
Verhit een scheutje olie in een grote pan of pot. Bak de ui, paprika, wortel en het gehakt 5-8 min. op hoog vuur, tot de groenten beetgaar zijn en het gehakt is aangekleurd. Kruid met de kruidenmix.
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de tomatenpulp toe aan het gehakt, kruid met zout en zwarte peper en laat sudderen terwijl de rijst kookt.
Voeg op het einde de maïs (uitgelekt) toe aan de gehakt. Proef van de chili en breng verder smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de chili con carne in een bowl, samen met de rijst en een handje van de tortillachips. Werk af met een lepel zure room. Smakelijk!
TIP: Beste investering bij mij in de keuken? Een kleine hakmolen! In een mum van tijd hakt het de ui, paprika en wortel fijn zonder ze tot pap te mixen. De extra afwas, die is voor de vaatwas. ;-)