Chili con carne met kippengehakt, rijst en guacamole
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Isa: "Chili con carne is een typisch stoofpotje uit Mexico? Fout! Dat wordt wel vaak gedacht. Nochtans is deze wereldberoemde kom comfortfood van oorsprong Amerikaans en komt 'ie uit de Tex-Mexkeuken."
Ingrediënten
2 wortelen
100 gr stoofselder
1 teentje knoflook
300 gr kippengehakt
2 kl Mexiaanse kruidenmix
125 gr witte rijst
400 gr tomatenpulp
100 gr maïs (blik)
80 gr milde guacamole
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de wortel in blokjes of halve plakjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snijd de selder in stukjes van 0,5 cm. Pers de knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een pot en bak het kippengehakt rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Voeg de wortel, selder en knoflook toe en laat 5 min. meebakken. Kruid met de Mexicaanse mix, zout en zwarte peper.
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Giet de tomatenpulp bij de groenten en het gehakt en voeg de mais (uitgelekt) toe. Laat 15 min. pruttelen op zacht vuur.
Proef van de chili en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Serveer de chili met de rijst in een kom en werk af met een toef guacamole. Smakelijk!
TIP: Ik voeg ook graag een vleugje paprikapoeder en komijn toe aan m'n chili. Liefhebbers van pikant kunnen een snuif cayennepeper toevoegen.