Chili-biefstuk salade

25 MIN
4 personen
Chili-biefstuk salade

Een heerlijk pittige Oosters geïnspireerde lunch, deze chili-biefstuksalade. Lekker licht en toch perfect vullend. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk
  • 200 g waterkers
  • 24 radijzen, in kwartjes
  • 1 komkommer, in fijne plakjes
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout
  • Voor de dressing

  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 20 g gember, geraspt
  • 2 limoen, geperst
  • 4 el sojasaus
  • 2 kl rietsuiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de biefstuk met peper en zout. Verhit een grillpan en bak het vlees 2-3 minuten aan beide kanten. Schep uit de pan en laat even rusten.
  2. Verdeel de waterkers met de radijsjes, de komkommer en de lente-uitjes over de borden. Schep even om. Snijd de biefstuk in reepjes en leg dit over de salade. Vang de vleesjus op.
  3. Meng de knoflook met de chilipepers, de gember, het limoensap, de sojasaus en de suiker. Schenk er de vleesjus bij en roer goed. Kruid bij met peper en zout.
  4. Serveer de salade met de dressing. Werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 272.76 kcal
Koolhydraten 19.71 g
waarvan suikers 16.4 g
Vet 5.96 g
waarvan verzadigd 0.92 g
Proteïnen 33.3 g
Vezels 3.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin