Chicken tikka tray met pitabrood, citroen-knoflooktahin en munt

40 MIN
2 personen
Chicken tikka tray met pitabrood, citroen-knoflooktahin en munt

Foodbagchef Claire: "Er is niets beters om je gasten te entertainen dan een DIY-gerecht. Haal je leukste kommetjes uit de kast en laat iedereen z'n eigen pita samenstellen."

Ingrediënten

  • 300 gr kippendij
  • 2 el currypasta tikka masala
  • ½ rode ui
  • 10 gr Thais basilicum
  • 10 gr munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tahin
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 1 courgette
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 2 minikomkommers
  • olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • snuifje suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de kip in stukjes en marineer met de currypasta tikka masala.
  2. Gepekelde ui: breng een steelpannetje water aan de kook. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Schik in een diep bord, voeg de rode wijnazijn, een snuif zout en de suiker toe. Overgiet met het kokende water, tot de uiringen net onder staan. Laat pekelen.
  3. Kruidenolie: pluk de blaadjes van de verse kruiden en houd apart. Pers de knoflook en hak de steeltjes van de verse kruiden fijn (of plet samen in een vijzel). Schep de steeltjes en knoflook om met een flinke scheut olijfolie, grof zout en zwarte peper (en chilivlokken).
  4. Verwarm de oven voor op 200°C voor de pitabroodjes. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  5. Citroen-knoflooktahin: meng de tahin met de yoghurt. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de zeste bij de tahin en pers ook het sap erbij (bewaar een paar partjes voor de afwerking). Voeg 1 kl kruidenolie per persoon toe en een scheutje water.
  6. Snijd de courgette in de lengte in 4 en snijd de zaadlijst eruit. Snijd vervolgens in schuine stukken van 1 cm breed. Verhit een scheutje olijfolie in een (wok)pan en bak de courgette in 3-5 min. beetgaar op hoog vuur. Kruid met de shoarmakruiden.
  7. Schik intussen de pitabroodjes op de bakplaat en besmeer met de rest van de kruidenolie.
  8. Schik de gebakken courgette in een kommetje en bak vervolgens de gemarineerde kip in diezelfde (wok)pan 5-7 min. op hoog vuur.
  9. Rooster de pitabroodjes 5-7 min. in de oven.
  10. Schep de rode ui uit de pekel in een klein kommetje. Snijd de komkommer in plakjes.