Cheddarburger met gebakken patatjes, appelmoes en witloof
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Vandaag is geel! Ik serveer een cheddarburger met gestoofd witloof, gebakken patatjes en appelmoes. Overheerlijke combinatie en puur comfort food."
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
2 stronkjes witloof
2 cheddarburgers
200 gr appelmoes
olijfolie
boter
1 el suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Halveer het witloof en verwijder de harde kern. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het witloof 1 min. per kant op hoog vuur. Voeg de suiker toe en kruid met zout en zwarte peper. Voeg een bodempje water toe en laat het witloof zo'n 10 min. garen op middelhoog vuur.
Smelt intussen een klontje boter in een pan. Bak de cheddarburger in 5-8 min. langs beide kanten goudbruin (zie tip). Haal uit de pan en houd warm.
Smelt opnieuw een klontje boter en een scheutje olijfolie in de pan van de cheddarburger en bak de aardappelen op middelhoog tot hoog vuur. Schep niet te vaak om, maar geef ze de kans om krokant te worden. Kruid de aardappelen met zout en zwarte peper.
Serveer de cheddarburger met de gebakken aardappelen, het witloof en de appelmoes. Smakelijk!
TIP: Je kan de burger ook grillen. Het geeft een extra touch aan je gerecht.