Cheddarburger, gekaramelliseerde ui, dragonyoghurt en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Cheddarburger, gekaramelliseerde ui, dragonyoghurt en pastinaakfrietjes

Foodbagchef Claire: "De krachtige smaak van Gouden Carolus Whisky Infused geeft de cheddarburger een stevige sparringpartner, terwijl de zoete, whiskytoetsen de ui en dragon laten uitblinken. Het resultaat: een pairing die rijk, harmonieus én spannend is."

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 rode uien
  • 1 el vloeibare honing
  • 10 gr dragon
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 2 cheddarburgers
  • 2 potato buns
  • 1 flesje Gouden Carolus Whisky Infused
  • olie
  • boter
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 kl mosterd
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in fijne frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 20-25 min. goudbruin in de oven.
  3. Snijd de ui in ringen. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui zacht in zo'n 7 min. Kruid met zout en zwarte peper. Blus met de balsamicoazijn en honing en laat 1-2 min. karamelliseren. Haal uit de pan en houd warm.
  4. Snipper intussen de dragon fijn en meng met de yoghurt (zie tip). Kruid met zout, zwarte peper en mosterd (optioneel).
  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan van de ui en bak de cheddarburger 3-4 min. langs beide kanten goudbruin en gaar.
  6. Rooster het broodje in de oven volgens de instructies op de verpakking.
  7. Beleg de burger met een flinke schep dragonyoghurt, de cheddarburger en gekarameliseerde ui. Serveer met de pastinaakfrietjes. Schenk de Gouden Carolus Whisky infused uit in een glas en geniet. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan er ook even de mixer in zetten voor een gladde lichtgroene saus.