Champignonragout in bladerdeeg met miso, tijm en prei
40 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Het bladerdeegpakketje is als een cadeautje aan tafel met een smeuïge champignonvulling binnenin. Ideaal winters comfortfood als je 't mij vraagt."
Ingrediënten
1 stengel prei
250 gr witte champignons
125 gr oesterzwammen
2 teentjes knoflook
enkele takjes tijm
1 el misopasta
150 ml haverroom
1 rond vel bladerdeeg
boter
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de prei in reepjes en de champignons in 4. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt een klontje (plantaardige) boter in een grote pan (zie tip) en bak de champignons, oesterzwammen, prei, knoflook en tijm 6-8 min. op middelhoog vuur. Verlaag het vuur, voeg de miso pasta toe en laat smelten. Voeg vervolgens de haverroom toe. Laat 2-3 min. inkoken. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Schik het deeg op de pan of ovenschaal en vorm met je handen wat krullerige randjes, dit hoeft niet perfect te zijn (zie foto). Maak een gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk met een beetje olie, zo zal het bladerdeeg goudbruin kleuren. Bestrooi met wat grof zout. Bak de ragout 20 min. in de oven, tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Serveer meteen. Smakelijk!
TIP: Gebruik een pan die in de oven kan. Heb je die niet? Schep dan over in een (ronde) ovenschaal.