Champignon met kruidenkaas oogballen

20 MIN
4 personen
Champignon met kruidenkaas oogballen

Ik zie, ik zie,... wat jij niet ziet! Wat denk je van deze originele gevulde champignons die lijken op oogballen, brrrr! Ziet er goed uit (zie je wat we daar deden?) of elk Halloween feestje!

Ingrediënten

  • 16 champignons
  • 16 groene olijven, opgevuld met paprika
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g roomkaas
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje, zodat enkel het hoedje overblijft.
  3. Pers de knoflook. Snij de bieslook en krulpeterselie fijn. Meng met de roomkaas en kruid met peper en zout. Vul de champignonhoedjes op met de kruidenkaas en zet ze op de bakplaat. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Halveer de olijven. Haal de champignons uit de oven en duw in elke champignon een gehalveerde olijf. Serveer de champignons per 2, zodat het net oogbollen lijken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 129.52 kcal
Koolhydraten 2.12 g
waarvan suikers 1.11 g
Vet 10.33 g
waarvan verzadigd 5.93 g
Proteïnen 5.75 g
Vezels 3.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin