Foodbagchef Isa: "Worstenbroodjes zijn heerlijk, maar de vegetariërs worden toch vaak benadeeld. Vanaf nu niet meer! Ik stel je de vegan variant voor
met pitjes en champignons. Die zorgen voor een heerlijke umami smaak."
Ingrediënten
50 gr pompoenpitten
50 gr zonnebloempitten
125 gr witte champignons
125 gr kastanjechampignons
1 sjalot
1 teentje knoflook
10 gr platte peterselie
1 citroen
10 ml sojasaus
1 vel bladerdeeg
1 stronkje witloof
50 gr veldsla
zout
zwarte peper
1 el olijfolie
1 el bloem
scheutje (plantaardige) melk
scheutje witte wijnazijn
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
Maak de vulling: hak de zonnebloempitten en de pompoenpitten fijn. Hak de champignons fijn. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ook fijn. Hak tenslotte
ook de peterselie fijn (zie tip). Schep alles samen in een mengkom.
Pers de citroen. Voeg 2 el citroensap, de sojasaus, bloem en 2 el olijfolie toe aan de vulling. Kruid met een flinke snuif zwarte peper. Meng alles goed onder
elkaar.
Snijd het bladerdeeg in een rechthoek per persoon van ongeveer 10 op 15 cm.
Schep een flinke eetlepel vulling in het midden van elk lapje deeg. Druk de vulling aan tot een soort van worstje. Rol elk lapje deeg op en schik de
worstenbroodjes (met de naad naar onder) op de bakplaat. Bestrijk het worstenbroodje met een scheutje plantaardige melk. Schuif de bakplaat voor
zo'n 30 min. in de oven, tot de broodjes goudbruin kleuren.
Maak ondertussen de salade: Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Schep samen met de veldsla om met een scheutje witte wijnazijn, een
scheutje olijfolie en een snuif zout en zwarte peper. Serveer de worstenbroodjes met de salade. Smakelijk!
TIP: Heb je een mixer of een blender? Hak dan alle ingrediënten voor de vulling hiermee fijn.