Ceviche van zalm met physalis, mango, avocado en krokante quinoa

25 MIN
2 personen
Ceviche van zalm met physalis, mango, avocado en krokante quinoa

De zomer op je bord? Probeer deze zalige ceviche van zalm eens, gemarineerd in 'tigre de leche' met aji amarillo en gember, met daarbij physalis, mango, avocado, chilipeper, gemarineerde sjalot, koriander en krokante quinoa. Zo origineel en zo verfrissend!

Ingrediënten

  • 200 gr zalmhaasje
  • 2 limoenen
  • 10 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl aji amarillopasta (online te koop)
  • 6 stuks physalis (goudbes)
  • ½ mango
  • ½ avocado
  • ½ chilipeper
  • 50 gr quinoa
  • 10 gr koriander
  • 1 sjalot
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • neutrale olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken. Verhit 1 el neutrale olie in een antikleefpan en voeg de quinoa toe. Bak goudgeel en krokant. Let op, het kan spatten! Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout.
  2. Maak de gemarineerde sjalot. Snij de sjalot in reepjes en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en schenk over de sjalot. Laat 5 minuten trekken en giet dan door een zeef. Meng de rode wijnazijn, de suiker en een snuf zout in een kom en voeg de sjalot toe. Schep goed om en laat marineren.
  3. Maak de 'leche de tigre' (tijgermelk): Pers het sap van 1,5 limoen uit. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng het limoensap met de gember, knoflook, de aji amarillopasta, peper en zout. Laat even trekken.
  4. Halveer de physalissen. Schil de avocado en snij in fijne plakjes. Pers er de rest van de limoen over uit. Schil de mango en snij in fijne reepjes. Hak de koriander fijn. Snij de rode chilipeper in fijne blokjes. Snij de zalm in gelijke blokjes.
  5. Zeef de leche de tigre. Schep de blokjes zalm in de leche de tigre en schep om. Laat kort marineren.
  6. Schep de blokjes zalm op borden. Schep er de leche de tigre over. Schik er de avocado, physalis, mango en gemarineerde sjalot bij. Strooi er de koriander en de fijngesneden chilipeper over. Werk af met de krokant gebakken quinoa en serveer meteen.