Cellentani met mascarpone-pestosaus, spinazie en kerstomaatjes
30 MIN
2 personen
Chef Isa: "Mascarpone ken je als sterspeler in tiramisu, maar de Italiaanse kaas is ook een perfecte invaller voor room in een pastagerecht. Proeven maar!"
Ingrediënten
1 gele ui
175 gr kerstomaten
1 tomaat
150 gr spinazie
200 gr cellentani pasta
2 kl Provençaalse kruiden
100 gr mascarpone
50 gr verse groene pesto
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui fijn. Halveer de kerstomaten en snijd de tomaat in blokjes. Hak de spinazie grof.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui glazig op zacht vuur. Voeg de kerstomaten en tomatenblokjes toe en laat 5 min. bakken op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper.
Voeg de mascarpone (zie tip) toe aan de pan met de groenten en laat smelten. Meng ook de pesto en een scheut kookvocht onder de saus. Schep de pasta eronder. Laat nog 3 min. pruttelen op zacht vuur. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de pasta. Smakelijk!
TIP: Wil je dit gerecht nog eens opnieuw maken? Vervang de mascarpone ook eens door geitenkaas of ricotta.