Cavatelli met spinazie en prosciutto

35 MIN
4 personen
Cavatelli met spinazie en prosciutto

Cavatelli is een verse pastasoort met groeven. Hier in combinatie met prosciutto, spinazie en pecorino een echte Italiaanse verwennerij!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes prosciutto, in stukjes
  • 800 g spinazieblaadjes
  • ½ citroen, geperst en geraspt
  • 400 g bloem, semola
  • 50 g pecorino
  • 200 ml water
  • 4 el boter
  • 2 salieblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg geleidelijk het water en een snufje zout toe. Kneed tot een soepel deeg. Rol tot een bol en wikkel dit in plasticfolie. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg daarna uit in lange worsten en snijd in kleine blokjes waarvan je balletjes maakt, de grootte van een knikker. Bestuif deze met een beetje bloem. Wrijf elk balletje met je duim over het gnocchiplankje zodat het krult. Kook de cavatelli beetgaar in gezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  3. Verhit de boter in een pan. Voeg ook de salie en de prosciutto toe en bak mee aan. Verwijder de salieblaadjes zodra de prosciutto gebruind is.
  4. Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout. Voeg dan het citroensap en de zeste toe. Laat nog even doorwarmen.
  5. Schep de pasta mee in de botersaus met spinazie en prosciutto. Roer goed om en voeg de pecorino toe.
  6. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met peper en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 610.14 kcal
Koolhydraten 73.03 g
waarvan suikers 2.15 g
Vet 23.13 g
waarvan verzadigd 13.09 g
Proteïnen 26.06 g
Vezels 6.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin