Cavatelli met rundvlees en pancetta

120 MIN
4 personen
Cavatelli met rundvlees en pancetta

Bij cavatelli, een Italiaanse pastasoort, passen heerlijk robuuste sauzen, zoals deze met rundvlees, pancetta en tomaat. Echte Italiaanse winterkost!

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees, in blokjes
  • 250 g pancetta, in blokjes
  • 400 g bloem, semola
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • ½ stengel selderij, fijngesneden
  • 500 ml tomatensaus
  • 4 el ricotta, geraspt
  • 3 el witte wijn
  • 200 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje salie, grof gehakt
  • handvol basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui glazig in de olijfolie in een grote pot. Voeg de selder toe en laat even meebakken.
  2. Kruid het rundvlees met peper en zout. Meng het vlees door de groenten en laat meebakken. Voeg dan de pancetta toe.
  3. Blus met witte wijn en laat inkoken. Schenk er de tomatensaus bij en eventueel wat water. Kruid bij met peper en zout. Voeg de rozemarijn en de salie toe en laat de saus 1,5 uur sudderen op een zacht vuur.
  4. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg geleidelijk het water en een snufje zout toe. Kneed tot een soepel deeg. Rol tot een bol en wikkel dit in plasticfolie. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  5. Rol het deeg daarna uit in lange worsten en snijd in kleine blokjes waarvan je balletjes maakt, de grootte van een knikker. Bestuif deze met een beetje bloem. Wrijf elk balletje met je duim over het gnocchiplankje zodat het krult. Kook de cavatelli beetgaar in gezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  6. Verdeel de pasta met de saus en het vlees over de borden. Werk af met de ricotta en de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 978.19 kcal
Koolhydraten 83.22 g
waarvan suikers 13.87 g
Vet 45.04 g
waarvan verzadigd 18.9 g
Proteïnen 56.31 g
Vezels 4.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin