Cavatelli met mosseltjes

20 MIN
4 personen
Cavatelli met mosseltjes

Met deze versgemaakte cavatelli, een Italiaanse pastasoort maak je indruk. De mosseltjes en tomaten vormen een heerlijke saus.

Ingrediënten

  • 1 kg mossel
  • 400 g bloem, semola
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 200 ml water
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg geleidelijk het water en een snufje zout toe. Kneed tot een soepel deeg. Rol tot een bol en wikkel dit in plasticfolie. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Doe de mosselen in een grote pot met een beetje water. Kook ze 3-4 minuten gaar tot de schelpen openstaan. Haal de mosseltjes uit de schelpen en zeef het kookvocht.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof de knoflook glazig. Voeg de chilipeper toe en na enkele minuten ook de tomaten. Schenk er het gezeefde kookvocht bij en breng aan de kook. Voeg ook de peterselie toe.
  4. Rol het deeg daarna uit in lange worsten en snijd in kleine blokjes waarvan je balletjes maakt, de grootte van een knikker. Bestuif deze met een beetje bloem. Wrijf elk balletje met je duim over het gnocchiplankje zodat het krult. Kook de cavatelli beetgaar in gezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  5. Voeg de mosselen toe aan de pan. Kruid bij met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
  6. Verdeel de cavatelli over de borden. Schep er de saus met de mosselen over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 442.2 kcal
Koolhydraten 74.42 g
waarvan suikers 1.51 g
Vet 6.96 g
waarvan verzadigd 1.25 g
Proteïnen 17.96 g
Vezels 3.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin