Cavatelli met gekruide worst

40 MIN
4 personen
Cavatelli met gekruide worst

Met dit recept maak je zelf cavatelli, een Italiaanse pastasoort. Daarbij komt een heerlijk robuuste saus met tomaat en kruidige worstjes. Warm en winters!

Ingrediënten

  • 300 g worsten, in stukjes, pikante
  • 400 g bloem, semola
  • 2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 800 ml tomatensaus
  • 3 el rode wijn
  • 200 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg geleidelijk het water en een snufje zout toe. Kneed tot een soepel deeg. Rol tot een bol en wikkel dit in plasticfolie. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Stoof de knoflook in de olijfolie. Voeg de rode uien en de chilipeper toe en laat 15 minuten stoven op een zacht vuur.
  3. Voeg de worsten toe en laat nog 5 minuten meebakken.
  4. Blus de pan met rode wijn. Laat verdampen en voeg dan de tomatensaus toe. Kruid bij met peper en zout en laat een kwartiertje sudderen.
  5. Rol het deeg daarna uit in lange worsten en snijd in kleine blokjes waarvan je balletjes maakt, de grootte van een knikker. Bestuif deze met een beetje bloem. Wrijf elk balletje met je duim over het gnocchiplankje zodat het krult. Kook de cavatelli beetgaar in gezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  6. Meng de cavatelli onder de saus en verdeel over de borden. Werk af met de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 753.48 kcal
Koolhydraten 89.58 g
waarvan suikers 22.86 g
Vet 27.6 g
waarvan verzadigd 8.09 g
Proteïnen 32.04 g
Vezels 4.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin