Carpacccio van eend met mango en sinaasappel

15 MIN
4 personen
Carpacccio van eend met mango en sinaasappel

Een originele en verrassende carpaccio: met plakjes eendenborst en frisse mango en sinaasappel. Een leuk ideetje als voorgerecht tijdens de feestdagen!

Ingrediënten

  • 300 g eendenborsten, in flinterdunne plakjes, zonder vel
  • 50 g rucola
  • 1 sinaasappel, geperst en geraspt
  • 1 mango, in reepjes
  • ½ limoen, geperst
  • 40 g parmezaanschilfers
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 kl honing
  • 2 takjes bladpeterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de zeste van de sinaasappel enkele minuten. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  2. Maak een dressing van de koolzaadolie met het sap van de sinaasappel, het limoensap, de honing, peper en zout.
  3. Schik de carpaccio van eend met de mango over de borden. Leg er de rucola met de parmezaanschilfers over en besprenkel met de dressing.
  4. Werk af met de sinaasappelzeste en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 331.67 kcal
Koolhydraten 11.22 g
waarvan suikers 10.42 g
Vet 23.68 g
waarvan verzadigd 8.29 g
Proteïnen 18.77 g
Vezels 1.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin