Caribbean kip curry

110 MIN
4 personen
Caribbean kip curry

Een echt tropisch stoofpotje, deze Carribean kip curry met kip, ananas, pompoen en rum! Serveer met witte rijst.

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten, in stukken
  • 1 aardappel, in stukjes
  • 200 g pompoen, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 rode chilipepers, ontpit en fijngehakt
  • 15 g gember, fijngehakt
  • 100 g ananasschijven
  • ½ limoen, geperst
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 el rum
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 2 kl currypoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Besprenkel de kippenborsten met het limoensap. Laat even rusten.
  2. Plet de teentjes look, de ui, de gember, de rode pepers, de currypoeder en de chilipoeder tot een pasta met een vijzel.
  3. Verhit de olie in een wok op een matig vuurtje. Voeg de currypasta toe en roer los. Voeg de kippenborsten toe. Kruid bij met peper en zout.
  4. Voeg de kippenborsten toe. Kruid bij met peper en zout.
  5. Schenk er de kippenbouillon na enkele minuten bij. Voeg ook de tijm en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 45 minuten afgedekt sudderen.
  6. Voeg de aardappel, de pompoen en de ananas toe. Laat nog eens 30 minuten afgedekt koken.
  7. Schenk de rum bij de curry. Laat de currysaus nog 10 minuten indikken.
  8. Verdeel de kip curry over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 292.3 kcal
Koolhydraten 15.83 g
waarvan suikers 7.56 g
Vet 6.59 g
waarvan verzadigd 1.2 g
Proteïnen 39.27 g
Vezels 2.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin