Capellini met snelle tomatensaus, buffelmozzarella en pijnboompitten
25 MIN
2 personen
Chef Claire: "Niks beter dan pasta om snel hongerige maagjes te vullen na een lange school- of werkdag. Met de voorgesneden groentjes gaat dat extra snel. Afwerken doe ik met smeuïge buffelmozzarella."
Ingrediënten
400 gr Provençaalse groentemix
1 teentje knoflook
2 kl gedroogde Italiaanse kruiden
400 gr tomatenpulp
200 gr cappelini pasta
15 gr pijnboompitten
1 bol buffelmozzarella
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot. Stoof de groentemix op hoog vuur en pers de knoflook erbij. Kruid met Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Laat 5 min. stoven (zie tip) en voeg vervolgens de tomatenpulp en eventueel een scheutje water toe. Laat 10-15 min. pruttelen op zacht vuur, met een deksel op de pot.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet af.
Optioneel: rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snijd of scheur de mozzarella in stukken.
Schep de pasta met een flinke lepel saus in een diep bord. Werk af met de mozzarella en geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!
TIP: Nog een restje rode wijn staan (of een goed excuus nodig om een flesje te openen)? Blus de groenten met een scheut wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens de tomatenpulp toe.