Capellini met gepocheerd ei en bacon

35 MIN
4 personen
Capellini met gepocheerd ei en bacon

Een lekkere dunne pasta geserveerd met bacon, parmezaan en een gepocheerd eitje is puur genieten en makkelijk te maken. Ook een echte kinderfavoriet!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes bacon
  • 500 g capellini
  • 4 eieren
  • 70 g parmezaan, geraspt
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  2. Bak ondertussen de bacon knapperig in de boter. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel de sneetjes.
  3. Pocheer de eitjes stuk voor stuk 3-4 minuten voorzichtig in kokend water met een scheutje azijn.
  4. Meng de bacon door de pasta en overgiet met het bewaarde kookvocht. Voeg 50 gram parmezaan toe en kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de pasta over de borden en leg op elk bord een gepocheerd eitje. Werk af met de overige parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 744.61 kcal
Koolhydraten 84.77 g
waarvan suikers 4.99 g
Vet 28.1 g
waarvan verzadigd 12.1 g
Proteïnen 35.71 g
Vezels 4.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin