Cannelloni met ham en prei

25 MIN
4 personen
Cannelloni met ham en prei

Gratins hoeven niet altijd zwaar te zijn! Zoals deze originele cannelloni gevuld met ham en prei en een lichte kaassaus. Perfecte lichte winterkost!

Ingrediënten

  • 4 plakjes ham
  • 8 lasagnevellen
  • 4 prei
  • 200 g ricotta
  • 25 g kaas, geraspt
  • 250 ml water
  • 100 ml magere melk
  • 1 kl dillezaad, geplet
  • 2 el basilicum
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder het groene gedeelte en halveer de preistengels in de lengte. Verwarm 250 ml water met het dillezaad. Stoof hierin de prei beetgaar. Giet af en bewaar het stoofvocht.
  2. Bedek de lasagnevellen met een stukje prei en ham. Rol op en leg in een ovenschaal.
  3. Breng het stoofvocht van de prei samen met de melk net niet aan de kook. Voeg de ricotta toe en roer tot een gladde saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Lepel de warme saus over de pastarolletjes en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Zet 5 minuten onder de hete grill tot de lasagnevellen gaar en goudbruin zijn. Garneer met basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 282.73 kcal
Koolhydraten 18.12 g
waarvan suikers 11.2 g
Vet 13.97 g
waarvan verzadigd 6.85 g
Proteïnen 18.54 g
Vezels 7.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin