Cannelloni met ham en prei

25 MIN
4 personen
Cannelloni met ham en prei

Gratins hoeven niet altijd zwaar te zijn! Zoals deze originele cannelloni gevuld met ham en prei en een lichte kaassaus. Perfecte lichte winterkost!

Ingrediënten

  • 8 plakjes ham
  • 16 lasagnevellen, voorgekookt
  • 6 prei
  • 250 g ricotta
  • 50 g kaas, geraspt
  • 100 ml magere melk
  • 1 kl dillezaad, geplet
  • ½ bosje basilicum
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder het groene gedeelte en halveer de preistengels in de lengte. Verwarm 500 ml water met het dillezaad. Kook hierin de prei beetgaar. Giet af en bewaar het stoofvocht.
  2. Bedek de lasagnevellen met een stukje prei en ham. Rol op en leg in een ovenschaal.
  3. Breng het stoofvocht van de prei samen met de melk net niet aan de kook. Voeg de ricotta toe en roer tot een gladde saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Lepel de warme saus over de pastarolletjes en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Zet 5 minuten onder de hete grill tot de lasagnevellen gaar en goudbruin zijn. Garneer met basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.8 kcal
Koolhydraten 115.76 g
waarvan suikers 20.09 g
Vet 22.13 g
waarvan verzadigd 9.55 g
Proteïnen 49.96 g
Vezels 12.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin