Cannelloni met spinazie en pecorino

35 MIN
4 personen
Cannelloni met spinazie en pecorino

Spinazie met ricotta is een klassieke vulling voor cannelloni pastabuisjes. Daarover komt een heerlijke bechamelsaus met pecorino. Een zalige ovenschotel!

Ingrediënten

  • 8 cannelloni
  • 300 g spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1½ el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 350 g ricotta
  • 60 g pecorino, geraspt
  • 500 ml melk
  • 1½ el boter, ongezout
  • 3 el olijfolie
  • 15 g peterselie, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Smelt de boter in een pot en bestrooi met de bloem. Roer droog tot een roux. Schenk er geleidelijk en al roerend de melk bij en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en meng er de helft van de pecorino onder. Laat afgedekt rusten.
  3. Kleur de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg er na 5 minuten de spinazie bij en kruid met peper en zout. Laat de spinazie slinken en haal dan van het vuur.
  4. Meng in een kom de ricotta met het ei, de peterselie en de rest van de pecorino. Kruid met peper en zout. Schenk dit mengsel bij de spinazie.
  5. Kook de pasta zoals aangegeven in de verpakking. Giet af onder koud water en laat drogen op een keukenhanddoek.
  6. Vul de cannellonibuisjes met het spinazie-ricottamengsel en leg ze in de schaal. Schenk er de kaassaus over en zet 25-30 minuten in de oven tot de pastabuisjes gaar zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 585 kcal
Koolhydraten 31.14 g
waarvan suikers 10.55 g
Vet 38.93 g
waarvan verzadigd 17.26 g
Proteïnen 27.93 g
Vezels 3.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin