Cannelloni met prei en mascarpone

40 MIN
2 personen
Cannelloni met prei en mascarpone

Deze vegetarische cannelloni met prei, hazelnoten en een romige mascarponesaus zijn echt heerlijk comfort food. Om van te genieten op een lekker koude dag.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels prei
  • 2 takjes tijm
  • 30 g hazelnoten
  • 4 lasagnevellen
  • 250 g mascarpone
  • 30 g emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Was de prei en snij in ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak de hazelnoten grof.
  2. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met de helft van de olijfolie. Wanneer het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 5 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en prei toe. Stoof de prei gedurende 5 minuten. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met peper en zout.
  4. Doe de mascarpone in een kom. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe en roer goed los. Giet de helft van het mascarponemengsel bij de gestoofde prei en roer goed om. Voeg de gehakte hazelnoten toe. Kruid met peper en zout.
  5. Leg de lasagnevellen voor je uit, halveer ze en bestrijk elk stukje met een laagje prei-mascarponevulling en rol op.
  6. Neem een ovenschaal en schep er de helft van de resterende mascarponesaus in. Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte emmentaler. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1150.67 kcal
Koolhydraten 70.63 g
waarvan suikers 20.13 g
Vet 83.49 g
waarvan verzadigd 42.4 g
Proteïnen 27.52 g
Vezels 11.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin