Cannelloni met boerenkool en ricotta

50 MIN
4 personen
Cannelloni met boerenkool en ricotta

Een lekker vegetarisch gerecht van cannelloni's gevuld met boerenkool en ricotta. Ideaal voor in de winter en budgetvriendelijk.

Ingrediënten

  • 12 cannelloni
  • 150 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 200 g ricotta
  • 60 g bloem, gezeefd
  • 500 ml magere melk
  • 1 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • 1 el oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Blancheer de boerenkool een kwartiertje zacht in kokend water.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Stoof de ui met de knoflook enkele minuten glazig en voeg dan de ricotta en de boerenkool toe. Neem de pan van het vuur en strooi er 60 gram parmezaan bij. Kruid bij met de oregano, peper en zout.
  4. Vul de cannelonipijpjes met het mengsel.
  5. Smelt de boter in een sauspannetje. Strooi er de bloem bij en roer tot een roux. Kruid bij met de nootmuskaat en schenk er daarna geleidelijk aan de melk bij. Roer tot een bechamelsaus.
  6. Schenk een laagje bechamelsaus in een ovenschaal. Leg hierop de gevulde cannellonipijpjes naast elkaar. Dek af met de rest van de bechamelsaus en strooi er nog een laagje parmezaan over.
  7. Bak de cannelloni 30 minuten gaar in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 540.55 kcal
Koolhydraten 50.22 g
waarvan suikers 10.8 g
Vet 24.65 g
waarvan verzadigd 12.23 g
Proteïnen 28.14 g
Vezels 3.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin