Cajunkip met quinoa

20 MIN
2 personen
Cajunkip met quinoa

Een lekker licht en snel gerecht, deze cajunkip met gekookte quinoa. Reepjes kip worden gegaard in een lekker kruidige en pittige tomatensaus. Dit eenvoudige maar overheerlijke gerecht zet je op tafel in 20 minuten, smakelijk!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  2. Snij de rode paprika in reepjes. Schil en snij de wortel in fijne blokjes. Snij de ui fijn. Snij de kipfilet in reepjes.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak 3 minuten op hoog vuur, kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou even opzij.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en voeg de ui en wortel toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de rode paprika, het paprikapoeder, de oregano en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Stoof 3 minuten.
  5. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken kipreepjes toe. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn en pers het sap van de citroen.
  6. Proef en kruid de saus met peper, zout en voeg wat citroensap toe.
  7. Serveer de quinoa met de cajunkip. Werk af met bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 701.85 kcal
Koolhydraten 69.66 g
waarvan suikers 19.96 g
Vet 22.51 g
waarvan verzadigd 3.52 g
Proteïnen 51.63 g
Vezels 15.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin