Caesarsalade met zalm

25 MIN
4 personen
Caesarsalade met zalm

Een originele variatie op een klassieker: caesarsalade met gebakken zalm. Perfect voor een zomerse maaltijd!

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet, zonder vel
  • 4 sneetjes wit brood
  • 1 Romeinse sla, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de dressing:

  • 3 ansjovisfilets, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 eidooiers
  • ½ citroen, geperst
  • 1 kl worcestershiresaus
  • 150 ml olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Mix voor de dressing de ansjovis, de knoflook, de eidooiers, het citroensap en de mosterd glad in een keukenmachine. Voeg straalsgewijs de olie toe. Breng op smaak met de worcestershiresaus, peper en zout. Zet koel opzij.
  2. Wrijf de sneetjes brood in met de look. Snijd in blokjes en bak goudbruin in de olijfolie. Laat de croutons even opdrogen.
  3. Snij de zalm in niet al te kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Bak ze krokant dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de sla over vier borden. Voeg de zalm en de croutons toe. Schep voorzichtig om. Lepel royaal dressing over de salade. Werk af met schilfers parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 921.84 kcal
Koolhydraten 18.45 g
waarvan suikers 3.18 g
Vet 74.47 g
waarvan verzadigd 16.18 g
Proteïnen 46.43 g
Vezels 2.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin