Caesar volkoren penne met spekblokjes en gebakken little gem

15 MIN
2 personen
Caesar volkoren penne met spekblokjes en gebakken little gem

Dit is Caesar salad 'next level'! We maken volkoren penne met spinazie in een verrassend Caesar sausje, met krokant gebakken spekblokjes, gebakken little gem en parmezaanschilfers bij. Origineel, lekker én klaar in 15 minuten, wauw!

Ingrediënten

  • 150 g spinazie
  • 200 g volkoren penne
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g parmezaan
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 little gems
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Was de spinazie en laat uitlekken.
  3. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren penne en een snuf zout toe. Kook 8 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Roer goed door de pasta en laat samen nog 1 minuut koken. Giet de pasta met de spinazie af.
  4. Pers de knoflook. Doe de mayonaise in een kom, samen met per persoon 1 koffielepel water, de geperste knoflook, de wittewijnazijn, de geraspte parmezaan, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Verhit de antikleefpan zonder vetstof en voeg de spekblokjes toe. Bak ze krokant. Halveer ondertussen de little gem in de lengte.
  6. Schep de spekblokjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan waarin je de spekblokjes gebakken hebt. Bak 2 minuten per kant op matig vuur. Kruid ze met peper en zout.
  7. Meng de penne met de spinazie en de Caesar dressing. Schep er de gebakken spekblokjes door. Schep in borden en leg er per persoon 2 halve stronkjes gebakken little gem bij. Werk af met de parmezaanschilfers en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1015.85 kcal
Koolhydraten 67.99 g
waarvan suikers 5.12 g
Vet 55.44 g
waarvan verzadigd 34.2 g
Proteïnen 38.04 g
Vezels 12.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin