Caesar salad met zalm

25 MIN
4 personen
Caesar salad met zalm

Gegrilde zalm en spek vormen een verrassende combinatie in deze klassieke caesar salade, met zijn Romeinse sla en knapperige croutons.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 4 plakjes bacon
  • 3 kroppen Romeinse sla
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g croutons
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 1 el citroensap
  • 100 ml zure room
  • 1 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grillplaat voor.
  2. Maak een dressing van zure room, knoflook en citroensap. Klop het tot een glad geheel en kruid met peper en zout. Zet even in de ijskast.
  3. Bak de baconplakjes krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.
  4. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met peper en zout. Grill ze gaar op de grillplaat. Snijd in blokjes.
  5. Scheur de sla in grote stukken en voeg er de croutons bij. Doe er de zalm en de stukjes bacon bij en meng voorzichtig door elkaar.
  6. Verdeel de sla over de borden en werk af met een lepel dressing en parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 626.11 kcal
Koolhydraten 22.06 g
waarvan suikers 7.79 g
Vet 39.71 g
waarvan verzadigd 13.47 g
Proteïnen 45.73 g
Vezels 4.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin