Caesar pastasalade

15 MIN
2 personen
Caesar pastasalade

Een originele variatie op de klassieke caesar salade, met farfalle erbij! Ook de broodkorstjes vervingen we door een verrassende knoflookcrunch. Hartig, snel klaar en overheerlijk! Een vegetarische nieuwe klassieker die je in 15 minuten op tafel zet!

Ingrediënten

  • 200 g farfalle
  • 2 bio-eieren
  • 125 g kerstomaten
  • 2 little gems
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 4 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, steelpannetje en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot (hou wat apart om straks eitjes te koken) en breng terug aan de kook. Voeg de farfalle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af en spoel met koud water.
  3. Doe de eieren in het steelpannetje, zet onder met heet water en breng aan de kook. Laat 6 minuten koken.
  4. Snij ondertussen de kerstomaten in kwartjes. Snij de little gem in reepjes.
  5. Pers de knoflook. Doe de mayonaise in een kom, samen met per persoon 1 koffielepel water, de helft van de geperste knoflook, de wittewijnazijn, de geraspte parmezaan, peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de rest van de knoflook en het paneermeel toe, kruid met peper en zout. Bak aan tot het paneermeel begint te kleuren. Schep de knoflookcrunch uit de pan.
  7. Spoel de eieren onder koud water, pel ze en snij in twee.
  8. Meng de dressing, de kerstomaatjes en de little gem-reepjes door de pasta. Serveer met de gekookte eieren, knoflookcrunch en parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 944.92 kcal
Koolhydraten 90.53 g
waarvan suikers 8.88 g
Vet 48.23 g
waarvan verzadigd 11.52 g
Proteïnen 35.3 g
Vezels 5.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin