Caesar pastasalade met avocado

20 MIN
4 personen
Caesar pastasalade met avocado

Een wel heel originele versie van caesar salade! Hij wordt geserveerd met penne, gegrilde little gem salade en stukjes romige avocado. Overheerlijk met de caesar dressing erbij. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 1 avocado
  • 4 little gems
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen
  • 4 el mayonaise
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 50 g parmezaanschilfers
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de penne beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  2. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met limoensap. Halveer de little gems en bestrijk de snijkant met olijfolie. Grill ze kort in een grillpan en snij ze dan nog eens overlangs in twee.
  3. Pers de knoflook. Doe de mayonaise in een kom, samen met 1 el water, de knoflook, de rest van het limoensap, de geraspte parmezaan, peper en zout. Meng en roer door de pasta, samen met de kerstomaten en avocado.
  4. Schik de gegrilde little gems op de pastasalade en werk af met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.96 kcal
Koolhydraten 71.64 g
waarvan suikers 6.98 g
Vet 32.42 g
waarvan verzadigd 9 g
Proteïnen 26.71 g
Vezels 8.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin