Butternut lasagne

40 MIN
2 personen
Butternut lasagne

Wat een heerlijke ovenschotel, met pompoen, champignons en kippengehakt! Zoals je kan zien, skippen we de pastavellen, waardoor hij een stuk lager in koolhydraten is!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 125 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1½ bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes flespompoen. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.
  2. Borstel de champignons schoon en hak ze in fijne stukjes. Je kan dit ook in een keukenrobot doen. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit de resterende olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg het gehakt en de champignons toe. Laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de tomatenpassata toe en roer goed om. Laat goed inkoken, zodat het zeker niet te waterig wordt. Kruid met de Provençaalse kruiden en peper en zout.
  5. Snij 1/3de van de mozzarella in blokjes en roer door de saus. Snij de rest van de mozzarella in plakjes. Neem een ovenschaal en schik er telkens een laag saus en een laag pompoen in. Eindig met een laag mozzarella plakjes. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat nog kort gratineren onder de grill en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.2 kcal
Koolhydraten 30.36 g
waarvan suikers 13.11 g
Vet 42.19 g
waarvan verzadigd 16.2 g
Proteïnen 54.42 g
Vezels 6.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin