Bulgursalade met gehakt en dille

25 MIN
2 personen
Bulgursalade met gehakt en dille

We haalden onze inspiratie voor dit gerechtje in de Turkse keuken, maar gaven er onze eigen twist aan. Het resultaat is deze originele bulgursalade met dille met daarbij krokant gebakken gehakt en frisse yoghurt voor erbij. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g dille
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 30 g pistachenoten
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Snij de rode ui fijn. Snij de komkommer in blokjes. Halveer de kerstomaten. Snij de dille fijn. Doe de helft van de rode ui, de komkommer, kerstomaten en dille in een kom en meng. Meng er de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de rest van de ui toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het gehakt mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  4. Hak de pistachenoten grof. Roer de yoghurt los met enkele druppels water.
  5. Meng de gemarineerde groenten met de bulgur. Schep in borden en schep hierbovenop het gehakt. Bedruppel met de yoghurt, strooi er de gehakte pistachenoten over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 814.44 kcal
Koolhydraten 60.22 g
waarvan suikers 9.83 g
Vet 44.13 g
waarvan verzadigd 11.24 g
Proteïnen 40.08 g
Vezels 11.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin