Bulgur met kip en worteltjes

35 MIN
4 personen
Bulgur met kip en worteltjes

Dit kommetje met bulgur, kip en worteltjes is heerlijk comfortfood met een Midden-Oosterse twist. Heerlijk met crunchy pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 150 g bulgur
  • 1 bussel wortel, geschild en in dunne plakjes
  • 2 rode paprika's, ontpit en gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 2 el pijnboompitten
  • 700 ml wortelsap
  • 1 kl citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje komijn
  • 1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rooster de paprika's 15 minuten gaar in de oven. Doe ze in een plastic zakje en laat even afkoelen. Pel ze dan en snijd in reepjes.
  3. Breng het wortelsap aan de kook op een zacht vuurtje. Voeg de bulgur, de chilipeper, de knoflook, de komijn en wat zout toe. Laat 10 minuten koken.
  4. Wrijf de kipfilets in een met een eetlepel olijfolie en kruid bij met peper en zout. Bak ze gaar in de pan. Laat afkoelen en trek vervolgens in stukjes.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de worteltjes beetgaar. Voeg de pijnboompitten toe en blus met het citroensap. Kruid bij met peper en zout.
  6. Meng de wortelplakjes door de bulgur en verdeel over diepe borden. Leg er de reepjes paprika en stukjes kip bij en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 473.72 kcal
Koolhydraten 50.15 g
waarvan suikers 24.56 g
Vet 13.48 g
waarvan verzadigd 1.93 g
Proteïnen 32.24 g
Vezels 11.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin