Buddha bowl met quinoa, zoete aardappel, falafel en sojadressing

30 MIN
2 personen
Buddha bowl met quinoa, zoete aardappel, falafel en sojadressing

Een Buddha bowl is een kleurrijke bowl vol gezonde dingen die je afwerkt met een lekker sausje. We combineren warme quinoa, zoete aardappel en lekkere falafels met koude ingrediënten zoals komkommerrolletjes en kerstomaatjes. De sojadressing maakt het geheel helemaal af. Gezond vegetarisch genieten.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 12 falafels
  • 130 g quinoa
  • 1 komkommer
  • 200 g kerstomaten
  • 2 sticks honing
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelblokjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de zoete aardappel gaar is. Schep halverwege om en leg er de falafels bij.
  2. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om. Trek lange linten van de komkommer met een dunschiller, en rol ze op. Halveer de kerstomaten.
  3. Meng in een kommetje de honing, de sojasaus, de sesamolie en de wittewijnazijn. Meng goed en kruid met peper en zout. Dit is de sojadressing.
  4. Schep de quinoa in kommen. Verdeel er de helft van de sojadressing over. Schik er de zoete aardappelblokjes, falafels, komkommerrolletjes en kerstomaatjes op. Besprenkel met de rest van de sojadressing, bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 761.66 kcal
Koolhydraten 84.3 g
waarvan suikers 21.59 g
Vet 37.33 g
waarvan verzadigd 5.96 g
Proteïnen 24.01 g
Vezels 7.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin