Bucatini met chipolata en prei

20 MIN
4 personen
Bucatini met chipolata en prei

Bucatini zijn dikke spaghettistengels die hol zijn van binnen. Ze passen goed bij een stevige saus, zoals hier met chipolataworstjes, prei en room.

Ingrediënten

  • 400 g chipolataworsten
  • 400 g bucatini
  • 4 prei, in ringen
  • 1 bosje bieslook, in ringetjes gesneden
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Ontvel de chipolataworsten en snij in stukjes. Bak de stukjes worst aan in boter. Voeg de preiringen toe en roer door elkaar. Voeg de wijn toe en laat de alcohol verdampen. Kruid met peper en zout.
  2. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de bucatini beetgaar in 10-12 minuten.
  3. Voeg de pasta bij het vleesmengsel en voeg ook de room toe. Kruid goed met peper en zout.
  4. Werk af met de bieslook en de geraspte parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 957.98 kcal
Koolhydraten 78.41 g
waarvan suikers 12.16 g
Vet 51.06 g
waarvan verzadigd 10.38 g
Proteïnen 36.74 g
Vezels 9.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin