Bucatini all'amatriciana

25 MIN
4 personen
Bucatini all'amatriciana

Bucatini zijn hele dikke spaghettislierten. Ze smaken heerlijk bij een stevige tomatensaus, zoals deze pittige amatriciana met pancetta en pecorino.

Ingrediënten

  • 320 g bucatini
  • 120 g pancetta
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 50 g pecorino, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof. Neem uit de pan en zet opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de ui, de knoflook en het pepertje glazig in de olijfolie. Doe de tomatenblokjes, de kerstomaten en de pancetta bij de ui en laat 15 minuten onder deksel pruttelen.
  3. Kook ondertussen de bucatini beetgaar. Giet af en voeg hem bij de saus. Kruid naar smaak met peper en zout en roer goed om.
  4. Serveer meteen met de geraspte pecorino.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.83 kcal
Koolhydraten 61.05 g
waarvan suikers 6.55 g
Vet 21.45 g
waarvan verzadigd 7.44 g
Proteïnen 22.38 g
Vezels 5.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin