Bruschetta met opgeklopte geitenkaas, meloen en ham
15 MIN
10 stuks
Een heerlijk kleurrijk hapje, uit het nieuwe boek van Manon Van Aerschot: 'Lekker simpel'.
Ingrediënten
1 ciabattabrood
200 gr zachte geitenkaas, type Chavroux
1 cavaillon meloen
5 sneetjes parmaham
enkele takjes verse oregano, of tijm
2 el olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de ciabatta in sneetjes, wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de ciabattasneetjes zo’n 7 minuten in de oven.
Klop de geitenkaas op met een garde of mixer. Kruid met peper en zout. Snijd maantjes van de meloen en snijd er dan dunne sneetjes van.
Haal de sneetjes ciabatta uit de oven en lepel er de opgeklopte geitenkaas op. Snijd de sneetjes ham telkens in twee en schik de sneetjes meloen en ham op de opgeklopte geitenkaas.
Kruid met peper en zout en werk af met wat verse oregano of tijm.
Tip: fan van knoflook? Wrijf de sneetjes ciabatta in met een teentje knoflook voor ze in de oven gaan, voor wat extra pit.