Bruschetta met champignons en olijven

10 MIN
4 personen
Bruschetta met champignons en olijven

Een eenvoudig hapje, en ideaal om een restje brood en/of champignons te verwerken: bruschetta met champignons, tomaatjes en olijven.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes ciabatta
  • 200 g champignons, in kwartjes
  • 1 vleestomaat, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 16 zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de knoflook aan in een eetlepel olijfolie. Haal de knoflook eruit en gooi weg. Bak er nu 2-3 minuten de champignons in. Schep ze over in een aparte kom.
  2. Rooster ondertussen de sneetjes brood aan beide kanten krokant op een hete grillplaat.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de peterselie en de olijven toe aan de champignons. Kruid met peper en zout en roer om.
  4. Verdeel het champignonmengsel over de warme broodjes. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 203.98 kcal
Koolhydraten 20.01 g
waarvan suikers 1.63 g
Vet 10.4 g
waarvan verzadigd 1.62 g
Proteïnen 5.76 g
Vezels 4.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin