Brownies met rode biet

50 MIN
16 stuks
Brownies met rode biet

Deze gezonde brownies op basis van rode biet zijn geliefd bij jong en oud. Een heerlijk tussendoortje of waarom niet als dessert? Niemand heeft het door dat er rode biet inzit!

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 75 g boter, zachte
  • 1 kl vanille-extract
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 50 g chocolade, callets
  • 50 g bloem
  • 25 g cacaopoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pureer de bieten met een staafmixer. Klop de zachte boter op met de suiker en voeg het vanille-extract toe.
  3. Meng er één voor één de eieren door. Spatel de rode biet door het beslag. Zeef de bloem en het cacaopoeder bij het beslag en meng. Voeg tenslotte de chocolade-callets toe en spatel ze door het beslag.
  4. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en giet er het beslag in.
  5. Zet 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een breinaald of de brownies gaar zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij in vierkantjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 125.4 kcal
Koolhydraten 17.52 g
waarvan suikers 15.04 g
Vet 5.37 g
waarvan verzadigd 3.37 g
Proteïnen 1.22 g
Vezels 1.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin