Broodpizza bianca met pompoen, veggie witte pens en boerenkool

45 MIN
2 personen
Broodpizza bianca met pompoen, veggie witte pens en boerenkool

Foodbagchef Sofie: "Ik maakte eerder al een zomerse variant van broodpizza met de veggie witte pens van leverancier BonMush. Deze keer een winterse versie: met pompoen, boerenkool en een romige, witte bodem van yoghurt en Gran Moravia. Eenvoudig en vooral lekker!"

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen
  • 1 rode ui
  • 50 gr boerenkool
  • 50 gr Gran Moravia
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 veggie witte worst
  • 2 stuks naanbrood
  • olijfolie
  • balsamico
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in partjes van 0,5 cm dik (schillen hoeft niet). Snijd de ui in dunne partjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 13-15 min. in de oven.
  3. Schep de boerenkool in een kom met een scheutje olijfolie en kneed 1 min.
  4. Hak de helft van de Gran Moravia fijn. Pers de knoflook. Meng allebei onder de yoghurt en kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Verwijder het plastieken omhulsel van de pens, dat is niet eetbaar. Snijd de pens in dunne plakjes.
  5. Haal de bakplaat uit de oven. Schuif de pompoen opzij en leg het brood ernaast (gebruik desnoods een nieuw bakpapier). Bestrijk het brood met de yoghurt en schik enkele stukjes pompoen (zie tip), boerenkool en pens erop. Werk af met de rest van de Gran Moravia en een scheutje olijfolie. Schuif nog 15 min. in de oven, tot de pizza goudbruin kleurt en de pompoen volledig gaar is.
  6. Werk de rest van de boerenkool af met een scheutje balsamicoazijn, zout en zwarte peper. Haal de broodpizza uit de oven en serveer de rest van de boerenkool en pompoen ernaast. Smakelijk!
  7. TIP: Beleg je pizza niet te vol, anders wordt ie niet krokant. De rest van de pompoen en boerenkool serveer ik ernaast als side salade.