Broodje rundsreepjes met truffelmayo, champignons, gekaramelliseerde ui

30 MIN
2 personen
Broodje rundsreepjes met truffelmayo, champignons, gekaramelliseerde ui

Foodbagchef Caroline: "Een 'steak sandwich' is een typische bereiding uit de Verenigde Staten. Ik vul mijn broodje met plakjes malse steak, gebakken champignons, sla én truffelmayonaise. Klaar om je tanden erin te zetten?"

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 300 gr gemarineerde rundsreepjes
  • 375 gr witte champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stokbroodjes
  • 40 gr truffelmayonaise
  • 50 gr kruidensla
  • boter
  • 1 el suiker
  • 1 el balsamico-azijn
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de ui in ringen.
  3. Smelt een klontje boter in een grote pan en roerbak de rundsreepjes 4-5 min. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Smelt opnieuw een flinke klont boter in de pan van het vlees en fruit de ui 7 min. op zacht vuur. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en pers de knoflook.
  5. Voeg de champignons en knoflook toe aan de pan. Verhoog het vuur en bak 5-7 min., tot de champignons goudbruin gebakken zijn. Voeg de suiker, 50 ml water per persoon, de balsamicoazijn en Provençaalse kruiden toe. Laat inkoken tot de balsamicoazijn verdampt is. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg de rundsreepjes nog kort toe om op te warmen.
  6. Bak het stokbrood 5 min. in de voorverwarmde oven (zie tip).
  7. Snijd het stokbrood open. Bestrijk de binnenkant van het stokbrood met wat truffelmayonaise. Schik er de de ui-champignonmengeling, rundsreepjes en kruidensla op. Serveer het broodje met de rest van de sla. Smakelijk!
  8. TIP: Maak je er liever een salade van dan een steak sandwich? Snijd het brood dan in croutons en bak rondom krokant in de pan van het vlees en serveer alles samen op een bord.