Broodje Kipburger

20 MIN
4 personen
Broodje Kipburger

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 appels, geschild en in reepjes
  • 2 wortelen, geschild en geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 25 g krulsla, fijngesneden
  • 4 el bloem
  • 1 ei
  • 4 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • 2 el olie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe het gehakt samen met de ui, de peterselie en het ei in een kom en meng alles goed door elkaar met vochtige handen. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de mayonaise toe en meng opnieuw alles door elkaar. Maak hiervan 4 grote hamburgers.
  2. Haal de hamburgers door het bloem en klop het overtollige bloem eraf. Bak ze goudbruin en gaar in de plantaardige olie.
  3. Snijd de broodjes helemaal open en lepel op elke onderkant wat ketchup. Verdeel hierover de sla, de wortelreepjes en de geraspte appel. Leg er de gebakken kippenburger op en dek af met de andere helft van het broodje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 575.5 kcal
Koolhydraten 50.46 g
waarvan suikers 17.64 g
Vet 24.82 g
waarvan verzadigd 5.7 g
Proteïnen 34.9 g
Vezels 5.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin