Broodje chipolata met appel en wortelfrietjes

30 MIN
2 personen
Broodje chipolata met appel en wortelfrietjes

Foodbagchef Jolien: "Deze hotdog met verse groentjes is een smakelijke twist op de klassieke snack. De chipolata wordt geserveerd op een stuk stokbrood en rijkelijk belegd met knapperige sla, tomaat en warme appel. Geserveerd met verse wortelfrietjes, yummie!"

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 1 rode appel
  • 1 tomaat
  • 300 gr chipolata
  • 2 stokbroodjes
  • 50 gr gemengde sla
  • 50 gr currymayonaise
  • zout
  • zwarte peper
  • olie
  • boter
  • snuifje paprikapoeder
  • 1 el witte wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortelen in frietjes (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, het paprikapoeder (zie tip), zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Snijd de appel (schillen hoeft niet) en tomaat in dunne, halve plakjes.
  4. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de appel 2-3 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm. Als je niet van warme appel houdt, kan je deze stap overslaan.
  5. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan en bak de chipolata in 6-8 min. gaar op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en snijd in 2 (zie foto). Bak intussen het broodje in 5 min. goudbruin in de oven.
  6. Meng de gemengde sla met de witte wijnazijn en een scheutje olie. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Controleer of de wortelfrietjes gaar zijn. Smeer een dun laagje currymayo op het broodje en beleg daarna met 2 stukjes chipolata per persoon, de appel, tomaat en gemengde sla. Serveer met de wortelfrietjes. Smakelijk!
  8. TIP: Voeg naar smaak nog een snuifje cayennepeper of wat komijn toe aan de wortelfrietjes.