Broodje Caesar salad met kip en ansjovisdressing

25 MIN
2 personen
Broodje Caesar salad met kip en ansjovisdressing

Foodbagchef Jolien: "Klassiekers een twist geven, daar houden we van. Ik maak van de wereldberoemde Caesarsalade een (binnenkort legendarisch) broodje. De succesformule blijft overeind, ik voeg enkel knapperig brood en kippendij toe. Win-win!"

Ingrediënten

  • ½ kropsla
  • 1 minikomkommer
  • 30 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • ½ teeentje knoflook
  • ½ blikje ansjovis
  • 70 gr volle yoghurt
  • 300 gr kippendij
  • 4 panini broodjes
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • ½ el Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C voor de broodjes. Je kan ze ook overlangs halveren en in de broodrooster afbakken. Dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Scheur de sla in grove stukken en snijd de komkommer in plakjes.
  3. Dressing: hak de helft van de Gran Moravia fijn. Pers de knoflook en hak de ansjovis heel fijn (zie tip). Mix, met een staafmixer of blender, de Gran Moravia, knoflook, ansjovis, yoghurt, een scheutje olijfolie en 1/2 eetlepel witte wijnazijn per persoon, tot een gladde dressing. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Laat een grillpan heet worden op het vuur. Besprenkel de kip met een scheutje olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Gril de kip 6-7 min. langs beide kanten, tot er grillstrepen ontstaan. Snijd vervolgens in reepjes.
  5. Snijd de broodjes overlangs open en rooster in de oven of broodrooster, volgens de instructies op de verpakking.
  6. Beleg de broodjes met de dressing, sla, komkommer en kip. Werk af met extra dressing en de rest van de Gran Moravia. Serveer de rest van de groenten ernaast. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan er ook voor kiezen om niet al de ansjovis fijn te snijden maar ook een paar stukjes op het broodje te leggen.