Broccolipuree met vegan burger en kaassaus

25 MIN
2 personen
Broccolipuree met vegan burger en kaassaus

Zin in een lekker bordje Grootmoeders kost, dat toch vegetarisch is? Wij hebben een lekkere suggestie voor jou! Probeer deze lekkere broccolipuree met een vegan burger en een zalige kaassaus voor erbij. Vegetarisch genieten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 40 g gratinkaas
  • 2 vegan burgers
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen en broccoli samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Maak de kaassaus: laat de helft van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de kaas door, tot die gesmolten is.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  4. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed en serveer met de vegan burgers en de kaassaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 788.62 kcal
Koolhydraten 80.66 g
waarvan suikers 11.71 g
Vet 34.95 g
waarvan verzadigd 15.5 g
Proteïnen 26.94 g
Vezels 15.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin