Bouillabaisse

35 MIN
4 personen
Bouillabaisse

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwfilets, in stukken
  • 400 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 1 kg mossel
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 venkel, in fijne plakjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 4 takjes selder, in boogjes
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes dragon
  • 1 plukje saffraandraadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe er de selder, de venkel en de courgette bij. Laat 1 minuut bakken. Blus met de wijn en de visbouillon. Doe er de saffraan bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken.
  2. Spoel de mosselen in koud water, tot het water helder blijft. Doe ze met de knoflook in een diepe kookpan. Kruid met peper. Zet afgedekt, op een hevig vuur tot de schelpen open zijn. Zeef het kookvocht.
  3. Doe het kookvocht van de mosselen en de tomaten bij de bouillon. Breng aan de kook. Leg er de scampi's en de stukken kabeljauw bij. Laat 5 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan.
  4. Haal de mosselen uit hun schelp. Doe ze bij de bouillon. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de wijnazijn.
  5. Werk af met dragon. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 366.7 kcal
Koolhydraten 20.98 g
waarvan suikers 9.44 g
Vet 7.87 g
waarvan verzadigd 1.55 g
Proteïnen 38.66 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin